Kawasaki-ninja-7-hyrbid-nieuw-2

De nieuwe Kawasaki Ninja 7 Hybrid

De groene revolutie komt op gang
De Kawasaki Ninja 7 Hybrid. Kawasaki introduceert 3e in CO2-verminderde model op rij

De groene revolutie komt op gang
De Kawasaki Ninja 7 Hybrid. Kawasaki introduceert 3e in CO2-verminderde model op rij

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid - een stap dichterbij de belofte

Met de Kawasaki Ninja 7 Hybrid is Kawasaki weer een stap dichterbij haar belofte. Vorig jaar op de Eicma werd de hele C02-neutrale range onthaald. De motorindustrie is voortdurend in beweging, en Kawasaki geeft daarmee andere het nakijken. De grenzen zijn wederom verlegd met de onthulling van de nieuwe Kawasaki Ninja 7 Hybrid. Dit baanbrekende voertuig markeert een keerpunt in de wereld van motorfietsen en belooft een opwindende nieuwe rijervaring te bieden voor motorliefhebbers over de hele wereld.

Kawasaki's Innovatieve Visie

Kawasaki staat al decennialang bekend om zijn innovatieve benadering van motorfietsontwerp. De introductie van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid toont aan dat het bedrijf vastbesloten is om te blijven innoveren en voorop te lopen in de motorindustrie. Deze hybride motorfiets is niet zomaar een nieuw model; het is een bewijs van Kawasaki's toewijding aan het creëren van geavanceerde, milieuvriendelijke transportoplossingen.

De Evolutie van Hybride Technologie

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid vertegenwoordigt een spannende evolutie in hybride technologie voor motorfietsen. Terwijl hybride auto's al geruime tijd op de markt zijn, heeft het toepassen van hybride aandrijving op motorfietsen enkele unieke uitdagingen met zich meegebracht. Kawasaki heeft met succes deze uitdagingen aangepakt en een motorfiets gecreëerd die de prestaties en efficiëntie naar nieuwe hoogten tilt.

Een van de grootste voordelen van de Ninja 7 Hybrid is de milieuvriendelijke aard ervan. Met de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden in de EV-modus, kan deze motorfiets bijdragen aan verminderde uitstoot en geluidsoverlast in stedelijke omgevingen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor stedelijke woon-werkverkeer en milieubewuste motorrijders.

Kawasaki ninja 7 hybrid nieuw 2024 bekijken

Krachtige hybride aandrijving

Bekend in de auto-industrie, onbekend in de motorindustrie. Wat de Kawasaki Ninja 7 Hybrid echt uniek maakt, is zijn "sterke hybride" aandrijfsysteem. Dit systeem stelt de motor in staat om op gas, elektriciteit of een combinatie van beide te rijden. Dit betekent dat rijders kunnen genieten van de kracht en flexibiliteit van een verbrandingsmotor, terwijl ze ook profiteren van de efficiëntie en milieuvriendelijkheid van elektrische aandrijving.

Het hart van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid is een krachtige 451cc paralleltwin-verbrandingsmotor. Deze motor levert indrukwekkende prestaties, met een vermogen van 58,3 pk. Dankzij de toevoeging van een elektrische motor wordt het totale hybride nettovermogen verhoogd tot een opmerkelijke 68,5 pk. Dit zet de Kawasaki Ninja 7 Hybrid in de buurt van modellen met een cilinderinhoud van 700cc, en zelfs boven sommige 650cc-motoren van Kawasaki.

Indrukwekkende Acceleratie

Een van de opvallende kenmerken van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid is deindrukwekkende acceleratie.  Je hebt natuurlijk als eerst te maken met de electromotor. Dankzij de directe koppelafgifte van de elektrische motor biedt deze motorfiets een ongekend snelle start vanuit stilstand. Het gevoel van een 1000cc supersportmotor is binnen handbereik, zelfs met zijn bescheiden cilinderinhoud.

Acceleratie vanuit stilstand is vergelijkbaar met die van een sportieve 1000cc en een brandstofverbruik dat vergelijkbaar is met dat van de 250cc-klasse. In Sport-modus is een verbruik van 1 op 25km mogelijk, in ECO-modus is dit zelfs 1 op 27.

Bovendien is dit innovatieve nieuwe model uitgerust met een regeneratief systeem, waardoor de vertragende energie tijdens het rijden terug naar de accu wordt geleid wanneer de rijder het gas loslaat. Dit draagt bij aan een grotere actieradius.

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid komt met drie rijmodi voor diverse rijervaringen

De Ninja 7 Hybrid wordt geleverd met drie verschillende rijmodi: Sport-hybrid, Eco-hybrid en EV. Elke modus biedt een unieke rijervaring, met de nadruk op sportprestaties, brandstofefficiëntie of volledig elektrisch rijden. Sport-hybrid levert maximale prestaties, terwijl Eco-hybrid gericht is op zuinigheid. De EV-modus is handig voor situaties waarin stille en emissievrije mobiliteit vereist is.

Geavanceerde Transmissie en Technologie

Een opvallend kenmerk van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid is de transmissie. In tegenstelling tot veel andere hybride motoren heeft deze motorfiets een automatische koppeling en een zesversnellingsbak. Dit maakt schakelen moeiteloos en intuïtief met behulp van knoppen op het stuur. Het heeft ook een innovatieve "idling stop" functie die de motor uitschakelt wanneer deze stilstaat, wat resulteert in brandstofbesparing en lagere emissies.

Frameontwerp voor Optimaal Rijgedrag

Kawasaki heeft zorgvuldig nagedacht over het frameontwerp van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid. Het beschikt over een nieuw stalen vakwerkframe dat de verbrandingsmotor, elektrische motor en een 48V lithium-ion batterij perfect positioneert om de gewichtsverdeling te optimaliseren. Dit zorgt voor uitstekende stabiliteit en wendbaarheid, wat essentieel is voor een plezierige rijervaring.

Een Stijlvolle en Unieke Verschijning

Visueel gezien is de Kawasaki Ninja 7 Hybrid een lust voor het oog. Het heeft een gedurfde en eigentijdse uitstraling, met een opvallende kleurstelling die matte limegroene accenten combineert met zilveren en zwarte details. Een doorzichtige kuip onthult de locatie van de batterij, waardoor de geavanceerde technologie van de motor subtiel wordt tentoongesteld.

 

 

Kawasaki-ninja-7-hyrbid-nieuw-4
Kawasaki-ninja-7-hyrbid-nieuw-6
Kawasaki-ninja-7-hyrbid-nieuw

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid luidt een nieuw tijdperk in

Kortom, de Kawasaki Ninja 7 Hybrid vertegenwoordigt de toekomst van motorrijden. Het combineert kracht, efficiëntie en geavanceerde technologie op een manier die eerder ondenkbaar was. Deze motorfiets opent nieuwe mogelijkheden voor rijders en toont aan dat innovatie de motorindustrie blijft stimuleren.

Met de Kawasaki Ninja 7 Hybrid heeft Kawasaki opnieuw bewezen dat ze voorop lopen in de wereld van motorfietsen. Dit is niet zomaar een motorfiets; het is een revolutionaire stap die de normen verlegt en de weg vrijmaakt voor de toekomst van motorrijden.

Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of nieuw bent in de wereld van tweewielers, de Kawasaki Ninja 7 Hybrid biedt iets opwindends en vernieuwends voor iedereen. Het is een motorfiets die de manier waarop we denken over rijden voorgoed kan veranderen.

Kawasaki-ninja-7-hyrbid-nieuw-5

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid bij MotorCity Amsterdam

Uiteraard kun je Kawasaki Ninja 7 Hybrid bij MotorCity Amsterdam gaan verwachten. Voor de gehele motorbranche is de elektrificering een grote stap, ook voor ons. Maar we zijn onze showroom en werkplaats aan het transformeren naar een hybride werkplaats waar zowel elektrische als gemotoriseerde machine behandeld kunnen worden. 

Wil je meer weten over de elektrificering in het algemeen lezen, lees dan deze blog bijvoorbeeld. Of ben je benieuwd naar de eerst geplande elektrische motorfietsen bij MotorCity, bekijk dan hier de Kawasaki Ninja E1 en de Z-E1. Beide zijn A1 motoren.