Modeljaar: 2023
 
v.a. 21.499,-
Contact

De voordelen van
deze motor

Gen-2 Öhlins elektronische wielophanging

3-delige buikkap

Gevlochten remslangen

Dedicated Icon Performance kleur

Een juweeltje

De Yamaha MT-10 SP is de ‘Sport Production’ uitvoering van de Yamaha MT-10. Niet alleen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar ook dat je een serieus geüpgraded vering pakket aan boord hebt. Mocht je ditzelfde messcherpe lijnenwerk vereisen op straat als op circuit, dan is de SP een uitstekende keuze voor jou

Het motorblok van de Yamaha MT-10 SP

Daar waar het rijwielgedeelte serieus aangepast is ten opzichte van de normale Yamaha MT-10, is het motorische gedeelte gelijk gebleven. Dat wil zeggen dat je met deze MT-10 SP allereerst een 998cc groot motorblok hebt. Dit motorblok is in de verste verte niet ingericht op ontspannen cruisen, maar voortdurend ploegen. De straatstenen zullen en gaan er uit. Om deze reden is het motorblok afgesteld op maximaal vermogen en midden toeren bereik. Dit 998cc groot motorblok drukt op zijn piek vermogen 160 PK richting de grond. Dit piek vermogen is bereikt bij 11500 toeren per minuut. Het maximale koppel van 111 Newtonmeters is bereikt bij 9000 toeren per minuut.

zwarte Yamaha MT-10 SP met blauwe velgen rijd in het donker met een verlichte stad op de achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
zwarte Yamaha MT-10 SP met blauwe velgen rijd in het donker met verlichte gebouwen op de achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht

Rij-modus

Om de motor een beetje te kunnen bedwingen, of juist niet, in bepaalde situaties geniet je op deze SP van drie verschillende rijmodi. Yamaha noemt ze 1,2,3. Wij noemen ze Straat, Regen en Circuit. In essentie stel je hier de gevoeligheid van de gashendel in. Daar waar je in de Regen stand praktisch niet heel hard gas kunt geven, zul je in de Circuit stand eigenlijk bijna alleen maar vol gas kunnen geven. Precies wat je nodig hebt natuurlijk. Om een oogje in het zeil te houden aan de achterzijde tref je ook tractie controle. Deze is instelbaar in drie verschillende standen. Waaronder ‘uit’.

Om je snelheid door de versnellingen heen te kunnen blijven waarborgen tref je ook een Quick shifter. Bij het omhoog schakelen hoef je de koppeling hierdoor niet te gebruiken. Soepel en snel opschakelen is hierdoor mogelijk. Om één en dezelfde snelheid te kunnen blijven rijden tref je ook Cruise control.

Snel en zonder vervelende consequenties terugschakelen is mogelijk mede dankzij de Assist & Slipper clutch.

zwarte Yamaha MT-10 SP met blauwe velgen rijd in het donker langs een gebouw te zien vanuit het zijaanzicht
zwarte Yamaha MT-10 SP met blauwe velgen rijd in het donker met een verlichte toren op de achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht

Het rijwielgedeelte van de Yamaha MT-10 SP

Ook al verschilt mede dankzij de unieke graphics de MT-10 SP veel van de MT-10, is er dus motorisch niets anders. De gigantische verschillen zitten in het rijwielgedeelte. Beter gezegd de vering. De MT-10 SP is namelijk uitgerust met een Öhlins volledig instelbaar elektronisch veersysteem. Dit systeem past zich automatisch aan aan verschillende omstandigheden. Daarbovenop heb je de mogelijkheid deze heel secuur af te stellen middels het display.

Vanzelfsprekend in alle mogelijk denkbare variabelen. Waaronder veer voorspanning, demping en rebound. Niet alleen kun jij hierdoor de motor instellen voor je dagelijkse woon-werk rit, maar ook de festiviteiten gedurende het weekend.  Het remmen gebeurt middels twee zwevende remschijven met een diameter van 320mm. Hierop gemonteerd tref je vier zuiger remklauwen. Aan de achterzijde tref je een 220mm grote remschijf. Natuurlijk uitgerust met ABS.

Ook exclusief op de MT-10 SP is het TFT instrumentenpaneel. Full colour wel te verstaan. Niet alleen schenkt deze jou een berg aan informatie, maar ook de premium look en feel zoals je dat graag zou willen bij een fiets zoals deze.

Al met al is het veilig om te stellen dat de Yamaha MT-10 SP een serieus wapen is. Niet alleen op straat, maar ook op het circuit.

DE YAMAHA MT-10 SP IS VERKRIJGBAAR IN DE KLEUR:

zwarte Yamaha MT-10 SP met blauwe velgen op een witte achtergrond te zien vanuit het voorzijaanzicht
Yamaha MT-10 SP v.a. 21.499,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 21.499,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?