Modeljaar: 2024
 
v.a. 15.099,-
Contact

De voordelen van
deze motor

5 inch TFT kleurenscherm

Volledig instelbare KYB wielophanging

Cruise control

Yamaha XSR900 GP kopen

De 2024 Yamaha XSR900 GP is een eerbetoon aan het verleden en ontworpen om de glorie van het gouden tijdperk te doen herleven. Het is de ultieme mix van de klassieke racestijl van vroeger en de nieuwste geavanceerde technologieën, waardoor elke rit een gave ervaring wordt die al jouw zintuigen prikkelt. De styling van de Yamaha XSR900 GP doet denken aan de Grand Prix-motorfietsen uit de jaren 80 met zijn retro bovenkuip en aparte handbeschermers.

Zwart grijze gp motor op een witte achtergrond
rood met witte gp motor op een witte achtergrond

Geavanceerde prestaties

Het hart van de Yamaha XSR900 GP wordt gevormd door een geavanceerd 890 cc CP3-motorblok met hoog koppel. Het geluid van dit driecilindermotorblok zorgt voor een gave acceleratie bij elke draai aan de gashendel en biedt de meest sportieve rijervaring in de CP3-serie.

In lijn met Yamaha's mantra van het combineren van retrostijl met moderne technologie, is de Yamaha XSR900 GP uitgerust met de nieuwste veringstechnologie. Dit omvat een volledig instelbare upside-down KYB-voorvork en een link-type achterwielophanging, beide geoptimaliseerd voor betere prestaties en handling die passen bij de sportieve rijstijl van deze motorfiets.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Yamaha XSR900 GP zijn de Yamaha Spin Forged-velgen, vervaardigd met Yamaha's exclusieve Spin Forging-technologie. Deze velgen zijn extreem licht, waardoor de vering sneller reageert en de wendbaarheid en stabiliteit van de motorfiets toenemen. Dit vertaalt zich naar een responsievere handling, vooral in bochten en bij het remmen, waar de grip wordt gemaximaliseerd van de Yamaha XSR900 GP door de nieuwste Bridgestone Battlax Hypersport S23-banden.

Moderne technologie van de Yamaha XSR900 GP

De Yamaha XSR900 GP wordt geleverd met geavanceerde technologieën zoals Yamaha Ride Control (YRC) en een 6-assige Inertial Measurement Unit (IMU), afgeleid van de legendarische Yamaha YZF-R1. Deze systemen besturen een uitgebreid pakket rijhulpsystemen van de Yamaha XSR900 GP, waaronder Lean Sensitive Traction Control, ABS, Slide Control en het Lift Control-systeem voor het voorwiel. Met Yamaha Ride Control kun je de karakteristieken van het motorvermogen en de interventieniveaus van de hellingshoekgevoelige rijhulpsystemen aanpassen aan je voorkeuren en de wegcondities.

De Yamaha XSR900 GP is eveneens uitgerust met een quick shifter van de derde generatie die naadloos schakelen mogelijk maakt, zowel bij het opschakelen tijdens acceleratie als bij het terugschakelen. Cruisecontrol is standaard ingebouwd om lange afstanden gemakkelijker te maken, terwijl de A&S-koppeling (Assist and Slipper) de Yamaha XSR900 GP stabiel houdt tijdens sportief rijden.

 

Motorrijder rijdt op een Heritage gp motor met rood en gele accenten langs een bergwand en water
Motorrijder rijdt door een bocht op een rood met geel en witte Heritage gp motor

Nieuwe Stijl Voetsteunen en Positionering

De XSR900 GP beschikt over gegoten aluminium voetsteunen die in twee posities kunnen worden aangepast, boven en onder. Deze aanpassingen zijn gedaan om beter te passen bij de sportievere ergonomie van de motorfiets, wat resulteert in een nieuwe zitpositie en een verlaagd, clip-on stuur voor een meer racegerichte houding.

 

Deltabox-chassis met Meer Stijfheid

Het legendarische Deltabox-chassis van Yamaha, dat voor het eerst werd geïntroduceerd op de Grand Prix-motorfietsen in de jaren 80, vormt nog steeds de ruggengraat van veel Yamaha-motorfietsen, waaronder de Yamaha XSR900 GP. Voor de sportievere rijhouding van de Yamaha XSR900 GP is het chassis geoptimaliseerd om de stabiliteit in bochten te verbeteren en feedback aan de voorkant van de motorfiets te vergroten.

De 2024 Yamaha XSR900 GP

De 2024 Yamaha XSR900 GP is de perfecte samensmelting van het verleden en de toekomst. Als je op zoek bent naar een motorfiets die zowel emotie als prestatie biedt, dan is de Yamaha XSR900 GP zeker het overwegen waard.

 

Motorrijder rijdt op een rood met gele sport Heritage gp motor in een bergachtige omgeving

De Yamaha XSR900 GP KOMT/ IS BESCHIKBAAR IN DE VOLGENDE KLEUREN

wit, rood en gele sport heritage gp motor op een witte achtergrond
grijs zwarte sport Heritage gp motor op een witte achtergrond

De Yamaha XSR900 GP ONTDEK JE BIJ MOTORCITY AMSTERDAM

MotorCity is de Yamaha dealer in Noord Holland. Je vindt bij ons alle Yamaha motoren. Uiteraard kun je bij Motorcity Amsterdam als eerste deze Yamaha XSR900 GP kopen of bewonderen zodra deze de showroom binnenrolt. Maar misschien ben je op zoek naar iets anders. Een ander 2024 Yamaha XSR model is bijvoorbeeld de Yamaha XSR900 2024. Andere Yamaha modellen van 2024 zijn bijvoorbeeld de Yamaha MT-09 2024  , Yamaha MT-09 SP 2024 of de Yamaha MT-07 2024. Zoek je een compleet ander Yamahamodel dan de Yamaha XSR900 2024 dan verwijzen we u graag naar onze pagina met alle nieuwe Yamaha's.

Of ontdek ons brede aanbod van Yamaha occasions.

Je kunt alvast een voororder plaatsen voor de Yamaha MT-07 2024. Je kunt ook andere modellen komen bewonderen in onze showroom. We heten u van harte welkom.

Wil je ons online volgen? Check dan onze InstagramYoutube, Facebook of Tik Tok.

Plaats een voororder
Yamaha XSR900 GP v.a. 15.099,-
Kosten rijklaar maken v.a. 0,-
Nu bij MotorCity Amsterdam v.a. 15.099,-

Financiering mogelijk

Heb je een vraag over deze motor?